Imagine header  
office@spitalcarei.ro  
  
 
 


 
 


 
 

DOTARE

 

PATRIMONIU SI DOTARE

Spitalul Municipal Carei este o unitate sanitară nouă, a cărei construcție a început în anul 1991 și s-a finalizat la data de 31.12.2009. Investiția a fost aprobată prin Ordinul M.E.F nr. 642/2009 și Ordinul M.S nr. 5257/1991. Aceasta a fost finalizată si receptionată la 15 august 2010. In prezent unitatea functionează în trei locatii după cum urmează:

Localia I – Clădirea principală este tip monobloc: parter + 6 etaje – cu o suprafată utilă de 8875 mp, este legata functional de Ambulatoriul de specialitate al spitalului, aici sunt amplasate sectiile si compartimentele cu paturi ale spitalului. Aceste structuri respectă standardele prevăzute în norme (mp/pat, grupuri sanitare) si au amenajate saloane cu confort crescut a caror utilizare la cerere constituie venituri proprii ale spitalului.

L ocatia II – Clădirea ambulatoriului de specialitate integrat - a beneficiat de reparatii capitale finalizate în luna august 2012, cu finantare de la Ministerul Sănătătii si cofinantare de la Consiliul Local Carei si asigură spatiul necesar pentru cabinetele medicale de specialitate, farmacia cu circuit inchis, dispensar TBC, laboratorul de analize medicale si laboratorul de recuperare medicină fizică si balneologie (baza de tratament).

Locatia III – situată la aproximativ 2 km de sediu principal în care functionează sectia de psihiatrie cu 25 paturi. Sectia a fost reabilitată în perioada 2007-2008 prin finantare de la Ministerul Sănătătii, realizându-se toate spatiile necesare bunei functionări a sectiei, inclusiv un parc amenajat în curtea locatiei. In cursul anului 2013 s-au efectuat lucrări de raparatii minore si igienizarea întregii sectii.

Conform clasificării efectuate de Ministerul Sănătății în funcție de competență, Spitalul Municipal Carei se încadrează în categoria a IV-a, în această categorie fiind incluse unitățile care deservesc populația pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecțiuni cu grad mic de complexitate.

Situatia dotării spitalului

Spitalul este dotat cu echipamente și aparatură medicală performantă după cum urmează:
- aparatură de radiologie și imagistică medicală: aparat Roentgen, ap. Rx mobil, 2 ecografe doppler, 1 ecocardiograf, 1 ecodoppler pentru investigații ginecologice si un ecograf mobil
- aparatură de anestezie și terapie intensivă, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație, aparate de anestezie, defibrilatoare, instalație fluide vitale
- aparatură de investigații endoscopice: videogastro-colonoscop, artroscop, nazo-faringo-laringo videoendoscop
- aparatură de chirurgie laparoscopică
- aparatură de recuperare, medicină fizică și balneologie
- aparatură medicală pentru explorări funcționale: spirometre, electrocardiografe, holter TA, holter EKG, aparat de testare la efort standardizat, cardiotocograf.

Lista echipamentelor/aparaturilor din dotare in format Excel se poate descarca de aici: APARATURA.XLS