Imagine header
 
office@spitalcarei.ro  
  
 
 


 
 


 
 

EXTERNAREA PACIENTILOR

 

  • Birou internari: 7-15 , Tel: 0261-706-271

 

Proceduri de externare:
Externarea pacientilor de pe sectie:

  • conform evolutiei starii de sanatate a pacientului la recomandarea medicului curant se face prin externare sau transfer
  • in caz de deces

In cazul transferului pe alta sectie se aplica protocolul de transfer dintre sectii.
In cazul decesului se vor aplica instructiunile in caz de deces.

Programare pentru externare
Zilnic, după efectuarea vizitei si evaluarea cazurilor internate, medicul curant estimează care dintre pacientii pe care îi are în îngrijire pot fi propusi pentru externare în ziua următoare. În caietul de lucru pe salon, în dreptul pacientilor respectivi, la rubrica „Observatii” medicul curant va nota „ Propus pentru externare în data de ....”.
În momentul întocmirii efectivului pentru ziua în curs, asistenta de sectie va întocmi o anexă la efectiv în care va nota numele, prenumele si nr. FOCG al fiecărui pacient propus pentru externare în ziua următoare (se pot folosi pentru întocmirea acestei liste etichetele autocolante existente în foile de observatie ale pacientilor).
În momentul întocmirii efectivului centralizat la nivelul sectiei, asistenta-sefă comunică registratorului medical lista pacientilor propusi pentru externare în ziua următoare.
Registratorul medical va introduce lista în sistemul informatic bifând la fiecare pacient propus pentru externare optiunea “PROPUS PENTRU EXTERNARE”. În sectiile unde nu există registrator medical introducerea datelor în sistemul informatic va fi realizată de către asistenta sefă sau de o persoană special desemnată de seful de sectie.
Rapoartele cuprinzând pacientii propusi pentru externare în urmatoarea zi vor fi listate si comunicate asistentelor sefe, astfel încât acestea împreună cu sefii de sectie să poată urmări permanent dinamica locurilor libere în sectia pe care o administrează.
În cazul în care pacientul necesita asisten?ă la externare se va informa apar?inătorul cu 48 de ore înainte de data propusă pentru externare.
CATRE PACIENT SE VA COMUNICA:
“Momentul si ziua externarii va vor fi anuntate cu o zi inainte de medicul curant , lucru ce va va permite sa va puneti la punct cu cele necesare externarii:
Anuntati-va familia sau ruda cea mai apropiata de externarea dvs.. Daca nu aveti mijloace personale (telefon mobil) pentru acest lucru, solicitati ajutorul personalului spitalului;
Solicitati biletul de externare in dublu exemplar – cu una din copii urmand sa va prezentati la medicul de familie sau medic de specialitate, pentru inregistrare si eliberarea eventualelor retete medicale . Pentru ce anume este medicatia, cat de des si pentru cat timp trebuie sa o luati ? Daca aveti nelamuriri, intrebati medicul curant inainte de a pleca.
Dacă aveti nevoie de un certificat medical pentru angajatorul dvs., se va solicita inainte de externare.
Conform scrisorii medicale dacă se propune monitorizarea Dvs în ambulatoriu – va rugăm să va adresati din timp pentru programare; Anuntati-va furnizorul de servicii medicale / ingrijiri la domiciliu de faptul ca vi se va face externarea